5 mituri despre cremele si serurile cu Vitamina C !

Expunerea la soare in lunile de vara, stresul, fumatul, o dieta saraca in vitamine, lipsa somnului, ... toti acesti factori ne afecteaza, in timp, pielea. Vitamina C este unul dintre cele mai puternice ingrediente cu efect antioxidant si antiaging, ce ofera un plus de luminozitate, unifica culoarea tenului si reduce vizibilitatea ridurilor si liniilor fine. De aceea, un produs cu Vitamina C nu trebuie sa lipseasca din rutina noastra de ingrijre a tenului. Dar se poate aplica vara? Convine tenului sensibil? Iata care sunt principalele mituri despre tratamentele cu Vitamina C:

 

Mit : Este suficient sa beau fresh-uri sau sa iau comprimate cu Vitamina C

Din pacate doar o treime din vitamina C absorbita de organismul nostru este disponibila pentru piele. De aceea este important sa furnizam pielii vitamine C pe cale topica, sub forme de molecule ca acidul L-ascorbic.

 

Mit : Cu cat produsul este mai concentrat in vitamina C cu atat este mai eficient

Nu neaparat. Concentratiile in vitamina C recomandate sunt intre 5-20%. In cazul persoanelor cu pielea mai sensibila, concentratiile mai mari pot produce iritatii si pusee de acnee. In acest caz se recomanda a se incepe cu o concentratie de 5-8%.

 

Mit : Vitamina C nu se aplica vara / poate provoca fotosensibilizarea pielii

Nu ! Datorita proprietatilor sale antioxidante, Vitamine C protejeaza pielea de efectele negative ale radiatiilor UV. Pe cand ecranul solar actioneaza la suprafata tenului, vitamina C actioneaza ca o bariera impotriva soarelui din interiorul pielii. Asadar, pentru o protectie cat mai sigura, inainte de a ne expune la soare trebuie sa folosim atat produse cu factori de protectie solara, cat si ser cu vitamina C.

 

Mit : Produsele bogate in vitamina C nu convin pielii sensibile

Nu. Cu o concentratie mai scazuta, vitamina C este tolerata de toate tipurile de piele chiar si de cele sensibile sau cele cu acnee și rozacee.

 

Iata alte 3 proprietatii bine cunoscute ale vitaminei C:

 

Antioxidant
Printre factorii care afecteaza sanatatea pielii se regasesc substantele chimice din aer, razele ultraviolete, temperaturile ridicate sau fumul de tigara. Serul cu vitamina C este ideal pentru impiedicarea procesului de oxidare care degradeaza celulele epidermice, fiindca lupta impotriva radicalilor liberi. Acesta are efect de reparare si revitalizare a celulelor din piele, oferind tenului un aspect sanatos.

 

Antirid
Vitamina C stimuleaza sinteza de colagen si elastina, incetinind procesul de imbatranire a pielii. Este un bun inceput pentru tratamentul impotriva ridurilor si a semnelor de imbatranire.

 

Anti-pete
In lunile de vara, expunerea frecventa la soare cauzeaza hiperpigmentarea pielii, care se traduce prin aparitia petelor si a coloratiei neuniforme a pielii. Vitamina C ajuta si in reducerea acestor pete pigmentare.

 

Tips :

- In general sunt necesare cateva luni pentru a obtine efectul maxim, desi cremele si serumurile mai concentrate vor face ca pielea sa fie mai luminoasa inca de la primele aplicatii.

- Cumpara intotdeauna serumuri sau creme in flacoane de sticla sau metal pentru ca vitamina C este foarte instabila si isi pierde usor eficacitatea cand este expusa aerului si luminii. Pastreaza produsele la temperatura camerei sau intr-un loc mai racoros, ferite de lumina soarelui. Pentru rezultate eficiente, daca folosesti Vitamina C sub forma de ser, este bine sa o pastrezi la frigider, pentru a-i conserva proprietatile. Daca vrei sa beneficiezi de efectele ei pentru o perioada mai indelungata, alege doar acele produse care sunt ambalate in recipient opac si cu pompita, pentru a pastra stabile ingredientele!

 

 

Ce recomandam:

- 4 fiole cu vitamina C pentru 4 saptamani de tratament intensiv. Vitamina C in concentratie mare (10%) este incapsulata intr-un capac de protectie pentru a-i pastra proprietatile intacte timp de 7 zile:

 

 

 

- Capsule imbogatite cu doua ingrediente puternice cu efect anti-aging: Vitamina C (in concentratie de 20%) si Aminofil®. Capsulele contin un ser iluminator si regenerant ce trateaza liniile fine, petele maronii si protejeaza pielea de daunele radicalilor liberi. Incapsularea conserva prospetimea si eficienta serului.

 

- Crema anti-aging cu Vitamina C impotriva primelor semne de imbatranire (20-29 de ani):

 

 

- Crema de zi cu efect antioxidant C25, cu o formula concentrata ce contine 25% complex de vitamina C dar si vitaminele A, B5, si E:

 

 

- Serul cu Vitamina C 30% Trivita C30, formula sa contine 30% complex de vitamina C:

 

 

 

- Masca antioxidanta, [C] Masque Anti-Ox, o spuma cremoasa cu micro-peeling, puternic concentrata in Vitamina C optimizata, ideala pentru a obtine un ten radiant in doar 15 minute:

 

 

 

Vezi aici mai multe produse cu Vitamina C

 

 

 

 

Pentru intrebari legate despre tratamentele cu Vitamina C ne poti scrie pe facebook sau pe contact@skin-rp.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo by Noah Buscher on Unsplash