Reguli de baza pentru ingrijirea pielii la 30 de ani

Dupa 30 de ani, tenul tau are nevoie de o ingrijire speciala. Daca la varsta de 20 de ani, cremele antrid nu erau necesare, dupa 30 de ani lucrurile stau altfel. Incepand cu varsta de 30 de ani, turn-overul sau regenerarea celulelor incepe sa incetineasca iar productia de colagen si elastina incep sa scada, ceea ce duce la aparitia primelor riduri, mai ales in zona din jurul ochilor. Anii in care te-ai expus la soare provoaca aparitia petelor si afecteaza tenul care isi pierde tonusul si stralucirea.

Ritualul de ingrijire difera in functie de sezon, astfel, pentru a redobandi o piele tanara, ferma si luminoasa, dermatologul nostru, Dr. Daniela Taher, ne explica ce reguli de baza ar trebui sa urmezi vara asta, daca ai 30 de ani.

 

  • Stim bine ca soarele este dusmanul numarul 1 pentru pielea noastra ! Factorul de protectie nu trebuie să lipseasca din crema de zi pe care o folosesti sau din fondul de ten daca nu vrei sa apara pete si riduri. Ideal ar fi sa porti si si ochelari sau palarie cand te expui indelungat la soare. Dermatologul noastra recomanda sa nu uiti de pielea gatului. « Este o zona foarte greu de tratat ulterior ! Cand conduci, ar fi recomandat sa porti si o esarfa pentru a proteja pielea gatului. » Indiferent de anotimp, protectia solara trebuie sa devina o regula incepand cu varsta de 30 de ani.

 

 

  • Primele riduri la 30 de ani sunt cele de expresie si prima zona unde apar este zona din jurul ochilor. « Aceasta zona sensibila cu o piele subtire trebuie ingrijita cu o crema de ochi hranitoare care va hidata intens pielea si va preveni astefel aparitia acelor inestetice riduri numite laba gastei. » In plus, unele creme pentru ochi pot estompa cearcanele si pungile de sub ochi ce creeaza o privire obosita.

 

  • Vitamina C este unul dintre cele mai puternice ingrediente cu efect antioxidant si antiaging, ce ofera un plus de luminozitate, unifica culoarea tenului si reduce vizibilitatea ridurilor si liniilor fine. In plus, este perfect pentru zilele calde ale verii fiindca este mai lejer decat o crema si protejeaza pielea de efectele negative ale radiatiilor UV. « Nu uita sa iei un ser cu vitamina C in bagajul de vacanta, el stimuleaza sinteza de colagen si elastina, incetinind procesul de imbatranire a pielii. Este un bun inceput pentru tratamentul impotriva ridurilor si a semnelor de imbatranire. »

 

  • Seara poti folosi o crema cu niacinamide. « Este o vitamina cu efect antiinflamator si antioxidant, dar non iritanta, perfecta pentru cei cu piele sensibila. In plus, are un efect de depigmentare, fiind ideala pentru persoanele cu tendinta de a forma pete hiperpigmentare. »

 

  • De la varsta de 35 de ani, incepe atrofierea oaselor fetei, ceea ce are un impact important in conturul si forma fetei. « Pentru asta, se recomanda sa apelezi la suplimente alimentare cu vitamina D sau pur si simplu sa te expui 15 minute la soare in fiecare zi. »

 

  • Ca proceduri estetice non-invazive ce se pot efectua si vara, dermatologul nostru recomanda o sedinta de dermaplanning sau de microdermabraziune o data pe luna pentru a mentine turn-over-ul pielii si pentru a elimina celulele moarte. « Se poate incepe preventiv injectii de botox cu cateva unitati, sau mesoterapie cu vitamina C, siliciu, acid hialuronic, … »