5 idei de bauturi cu turmeric

Turmericul este ingredientul vedeta al momentului! Pe lângă culoarea sa galbenă intensă și aroma sa exotica, turmericul este de asemenea un ingredient excelent pentru sănătate. Cu efect anti-inflamator, antioxidant, antitumoral, antibacterian si antiviral, turmericul est folosit ca remediu pentru prevenirea cancerului, tratamentul ulcerelor gastrice și a bolilor inflamatorii, reducerea riscului de boli cardiovasculare. Pentru a profita din plin de virtuțile sale, iata 5 idei de bauturi detoxidiante cu turmeric!

 

1. Golden latte

Golden latte, denumit si laptele de aur, este o bautura revigoranta cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Intr-o oala, incalzeste usor 250 ml de lapte vegetal (de migdale sau nuca de cocos) cu 125 ml de apa, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de turmeric, un praf de piper negru si 1 lingurita de ulei de cocos.

Dupa 2 minute, scoate de pe foc si amesteca cu 1 lingurita de miere.

 

2. Curcuma Tonic

Te simti obosita ? Ai nevoie de un shot de energie ? Prepara-ti un cocktail energetic pe baza de lamaie pentru a echilibra PH-ul si ghimbir pentru a favoriza digestia.

Amesteca intr-un blender 1 lamaie bio (cu coaja), 1 bucata de ghimbir (cat un deget) si 1 bucata de curcuma proaspat (½ de deget) curatat cu 200 ml de apa.

Filtreaza amestecul, toarna intr-o sticla si adauga 800 ml de apa.


 

3. Smoothie cu fructe proaspete si turmeric

Pentru un plin de vitamine, ce este mai bun decat un smoothie. Incearca aceasta reteta cu fructe exotice si turmeric !

Se amesteca intr-un blender ½ de mango taiat cuburi cu ½ banane si sucul de la 2 portocale. Se adauga curcuma proaspat si 10 cl de lapte vegetal si se mixeaza din nou.

 

4. Ceai verde cu turmeric

Iti place sa bei ceai? Aceasta reteta este pentru tine! Combina ceaiul verde, o planta care ajuta la lupta impotriva tulburarilor cognitive, cu turmericul.

Pregateste-ti ceaiul verde ca de obicei, si adauga putin curcuma. Lasa sa infuzeze cateva minute inainte de a-l bea.

 

5. Suc de lamaie cald cu turmeric

Beneficiile sucului de lamaie cu apa calda consumat dimineata pe stomacul gol sunt bine cunoscute. Poti maximiza efectul acestui ritual matinal adaugand putin curcuma.

Nimic mai simplu: adauga ½ lingurita de praf turmeric la sucul de lamaie fierbinte.

 

 

Image by flockine from Pixabay