Ingrijirea pielii din jurul ochilor: scapa de cearcane, pungi si riduri

Pielea din jurul ochilor este mai subtire si mai sensibila si isi pierde supletea si elasticitatea mult mai repede. Ridurile apar mai intai in jurul ochilor, sub forma unor linii fine, de aceea este indicat sa folosim produse create special pentru aceasta zona.


 

Inca de la varsta de 20 de ani, prima crema care trebuie folosita este crema de ochi. Ea poate fi o simpla crema hidratanta. Dar este important sa folosesti in fiecare zi protectie solara de minim 30 SPF fiindca la varsta asta mediul inconjurator este cel ce afecteaza in primul rand pielea.


 

Acest gel-crema anti-cearcane de la Isispharma reduce si ilumineaza cearcanele, si decongestioneaza pungile de sub ochi

 

 

Dupa varsta de 30 de ani primele riduri care apar sunt cele de expresie si prima zona unde se formeaza este zona din jurul ochilor. Pentru a preveni aparitia acestor ridurilor numite «laba gastii», se recomanda folosirea unei creme special formulata pentru a mentine elasticitatea tesutului cutanat si a promova sinteza de colagen. Aceasta crema trebuie sa contina ingrediente active ca retinolul, acizii de fructe sau vitamina C, dar atentie, aceste substante pot fi iritante pentru anumite persoane. Tot la aceasta varsta incep sa se instaleze inesteticele cearcane si pungi sub ochi, de aceea se recomanda o crema cu o textura sub forma de gel cu proprietati depigmentante, anti-inflamatoare si drenante.


Ca tratament de preventie, se recomanda cateva puncte de injectii cu botox.

 

 

Aceasta crema pentru conturul ochilor de la Sesderma contine un cocktail antioxidant puternic cu vitamina C si are o actiune antioxidanta (capturarea radicalilor liberi), iluminatoare si antiaging (sinteza crescuta de colagen).

 

 Acest gel pentru contur de ochi de la NutraKOS asociaza aminoacizii in concentratie inalta, acidul hialuronic si un complex specific antioxidant si antiedematos. Aplicat zilnic, el reface densitatea si elasticitatea pielii, defineste conturul ochilor si confera luminozitate privirii. 



Dupa varsta de 40 de ani, mai ales daca nu ai folosit pana acum nici o crema, pielea din jurul ochilor poate fi marcata de pleoape lasate, pungi sub ochi, cearcane pronuntate si riduri adanci, ochii avant un aspect obosit si dand fetei un aer trist. In acest caz se recomanda o crema cu peptide, si/sau creme, seruri cu o concentratie mai mare in retinol si in acizi de fructe. Avand in vedere ca putine creme contin mai multe principii active in concentratii mari, se recomanda alternarea cremelor antirid cu cele pentru cearcane si pungi sub ochi. 

 

 

Bogata in ceramide si acid hialuronic, aceasta crema pentru conturul ochilor de la Sesderma cu efect de intinerire, hidrateaza, hraneste si lupta impotriva semnelor imbatranirii. Combate cearcanele, reducand acumularea pigmentilor si grasimii in zona de sub ochi si corecteaza si aspectul pleoapelor cazute.

 

Neauvia Contour Eye Serum este un ser cu efect de lifting, cu o concentratie mare in acid hialuronic, factori de crestere si peptide, ce reduc semnele de oboseala, liniile fine si efectul de ochi umflati.

 

 

 Aceasta crema de la SVR ajuta la combaterea pleoapelor cazute, reduce ridurile, pungile de sub ochi si cearcanele. Ea contine Bio-Calcium, un complex ce restructureaza pielea, aceasta devenind mai elastica si mai ferma.

 

La capitolul proceduri estetice, se recomanda injectiile cu botox pentru ridurile laba gastii, injectii cu acid hialuronic pentru stergerea cearcanelor sau blefaroplastie nechirurgicala cu dispozitiv cu plasma pentru pleoape cazute.

 

 


Tips:

- Ti-am pregatit un filmulet unde iti explicam cum sa aplici corect crema pentru ochi:

 

- Trebuie sa te protejezi constant de expunerea la soare, aplicand intotdeauna o crema cu protectie solara cu minim SPF30


- Investeste într-o pereche de ochelari de soare cu protective UV car iti va proteja nu numai ochii, ci si pielea din jurul lor impotriva razelor UVA si UVB


- Ai grija sa respecti ordinea de aplicare a diferitelor produse de skincare. De exemplu, daca aplici o crema hidratanta inaintea cremei pentru ochi, substantele ocluzive (ingrediente care creeaza o bariera pe piele) continute in cremele hidratante, vor impiedica ingredientele active din crema de ochi sa penetreze in piele si sa-si faca efectul. Vezi aici in ce ordine ele trebuie aplicate


- In zilele in care te-ai trezit obosita si ai ochii umflati, poti folosi apa de trandafir rece, de la frigider, sub forma de comprese, pentru a reduce pungile de sub ochi si pentru a estompa cearcanele