5 reguli de ingrijire a pielii pe care toate lumea ar trebui sa le stie !

 
Regula 1: Dubla curatare a tenului este foarte importanta
 
De ce ? Pentru ca o simpla curatare nu este suficienta. Fie ca purtati mult machiaj sau nu, o curatare dubla a pielii la sfarsitul zilei permite o inlaturare corecta a machiajului, murdariei si a substantelor poluante care se acumuleaza pe piele. Primul pas va elimina numai murdaria de suprafata, iar al doilea va cuata porii, eliminand orice urma de sebum, murdarie sau machiaj. Aceasta inseamna, de asemenea, ca urmatoarele produse de ingrijire a pielii vor penetra mai bine pielea.
 
Cum ? Incepeti cu un ulei de curatare sau un lapte demachiant, care va dizolva machiajul, cremele de protectie solara, substantele poluante si sebumul de pe suprafata pielii. Apoi utilizati un produs de curatare pe baza de apa (gel, spuma), care va elimina transpiratia sau orice alte impuritati. Acest lucru va permite, de asemenea, ingredientelor active prezente in produsul de curatare sa penetreze pielea eficient.
 
Tip : Folositi intotdeauna apa calduta, dar niciodata prea fierbinte! Masati pielea timp de un minut cu fiecare produs de curatare. Va vom explica intr-un articol ulterior cum sa procedati corect. Daca nu aveti ulei de curatare, puteti sa folositi de doua ori acelasi produs.
 
Regula 2: Respectati ordinea de aplicare a produselor
 
De ce? Aplicarea produselor de ingrijire a pielii in ordinea gresita va impiedica unele dintre ele sa fie absorbite eficient in piele. De exemplu, daca aplicati o crema hidratanta inaintea cremei pentru ochi, substantele ocluzive (ingrediente care creeaza o bariera pe piele) continute in cremele hidratante, vor impiedica ingredientele active din crema de ochi sa penetreze in piele si sa-si faca efectul.
 
Cum ? Regula generala este sa aplicati mai intai produsele cele mai usoare, trecand la cele mai consistente formule la sfarsit. Incepeti prin curatarea dubla a pielii, si, daca este nevoie, puteti sa exfoliati sau sa aplicati o masca. Apoi, aplicati lotiunea tonica, care va elimina ultimele urme de impuritatile si murdarie in jurul liniei parului sau pe gat. Urmeaza serul, deoarece acesta contine molecule mici care penetreaza profund si este mult mai concentrat in ingrediente active, apoi crema de ochi. In cele din urma, adaugati crema hidratanta – una dintre cele mai importante etape, deoarece hidrateaza si va ajuta sa va reparati pielea (mai ales inainte de culcare, cand pielea isi pierde mult din hidratare). La final, utilizati un ulei de fata, deoarece acesta creeaza o bariera protectoare pe piele.
 
Tips : Permiteti produsele dvs. sa penetreze in piele timp de doua minute inainte de a trece la pasul urmator. Nu folositi prea mult produs. In curand vom publica un ghid privind cantitatea de produse care trebuie folosita.
 
 

Regula 3: Exfoliati

De ce? Exfolierea regulata - cel putin o data pe saptamana - va indeparta celulele moarte care blocheaza porii si va permite reinnoirea pielii. Astfel se vor elimina reziduurile care pot provoca cosuri si puncte negre, tenul va fi mais luminos si se va permite penetratrea mai eficienta a celorlalte produse de ingrijre.

Cum : Daca aveti pielea grasa, puteti exfolia de doua sau de trei ori pe saptamana, dar daca aveti pielea uscata sau sensibila, ramaneti la o exfoliere delicata o data pe saptamana. Un lucru important este sa nu supra-exfoliati, ceea ce poate duce la indepartarea celulelor sanatoase ale pielii si filmului hidrolipidic, expunand-o la bacterii, aparitia unei sensibilitati, unei roseti nedorite sau a pielii uscate. Exista doua tipuri de exfoliere : mecanica (fizica) si chimica. Puteti utiliza un exfoliator mecanic care contine granule cum ar fi sarea sau zaharul care indeparteaza celulele moarte sau un exfoliator chimic, care este mult mai eficient si produce o exfoliere mai omogene, (AHA, acidul lactic, glicolic sau citric), care dizolva "cleiul" ce leaga celulele pielii.

Tips : Nu frecati prea tare, deoarece acest lucru va deteriora pielea; aplicati o presiune usoara si utilizati apa calduta. Exista si creme exfoliante care, folosite zi de zi, reduc porii, petele, liniile fine si ridurile.

 

 

Regula 4: Alegeti produse adaptate tipului dvs de piele

De ce? Intelegerea tipului dvs. de piele inseamna ca veti putea alege cele mai bune produse pentru piele dvs. Pielea fiecaruia este unica si chiar daca ea se schimba de-a lungul timpului, exista anumite categorii de "tipuri de piele" dupa care va puteti indruma pentru a alege produsele de ingrijirea create special pentru tipul dvs de ten. In functie de faptul ca pielea dvs. este uscata, normala, uleioasa, predispusa la acnee, sensibila sau imbatranita, ar trebui sa folositi produse foarte diferite. Dealtfel s-ar putea sa va incadrati in mai multe categorii de tipuri de piele; puteti avea un ten gras dar si predispus la acnee, imbatranit si uscat, sau chiar sensibil dar predispus la acnee. De asemenea, puteti avea pielea uscata in timpul iernii si uleioasa in timpul verii, motiv pentru care ar trebui sa schimbati ritualul de ingrijire a pielii in timpul verii.

Cum : Este destul de simplu, odata ce cunoasteti caracteristicile pielii dvs, veti avea o intelegere mai buna a tipului dvs de ten si veti putea alege produsele de ingrijire convenabile. In special tenu cu imperfectiuni si cel sensibil au nevoie de atentie speciala.

Tips : Pielea dvs nu ramane aceeasi pentru intotdeauna. Desi tipul de piele este determinat genetic, anotimpurile, mediul inconjurator si hormonii il pot afecta. Daca aveti acum pielea grasa, s-ar putea ca aceasta sa se schimbe cu timpul, asa ca trebuie sa va reevaluati pielea la fiecare sase luni.

 

 

Regula 5: Nu uitati niciodata de protectie solara

De ce? S-ar putea sa credeti ca singura vatamare pe care soarele o poate face pielii dvs. este ca o arde, dar adevarul este ca va distruge literalmente pielea. 90% din modul in care va imbatraneste pielea este legat de expunerea la soare. Exista doua tipuri de raze Ultra Violet : UVA si UVB, si trebuie sa va protejati pielea de ambele. Razele UVB provoaca arsuri solare, decolorarea pielii si cancer de piele, si acesta este ceea ce protejeaza SPF. Apoi, exista razele UVA, care sunt considerate si mai periculoase, deoarece acestea penetreaza mai adanc in piele si provoaca leziuni pe termen lung, cum ar fi ridurile, pielea lasata, distrugerea colagenului si cancerul de piele. Acestea pot patrunde chiar si prin nori si ferestre, motiv pentru care ar trebui sa purtati un produs cu SPF in fiecare zi si sa gasiti un produs de protectie solara care are o clasificare UVA de 3 stele sau mai mare.

Cum : Chiar daca singura data cand va expuneti la soare este drumul pana la job, trebuie sa aplicati protectie solara. Pentru lunile mai racoroase, puteti folosi un SPF 30 cu rating UVA de 3 stele in fundatie sau crema BB, dar cand apare soarele, va recomandam un SPF 50 si UVA de 4 sau 5 stele. Daca sunteti in mod continuu la soare, reaplicati la fiecare 2 ore. Machiajul nu va protejeaza pielea de razele UV.

 

Tips : Cumparati un spray (mist) de protectie solara pe care il puteti aplica deasupra machiajului pentru a va asigura ca sunteti protejata daca iesiti in timpul zilei si, daca puteti, purtati o palarie.

 

 
 

Photo by Icons8 Team on Unsplash