Ingrediente de ingrijire a pielii ce pot fi folosite impreuna

Cu totii cunoastem beneficiile anumitor ingrediente active star cum ar fi Retinolul, vitamina C, acidul salicilic, ... dar stiai ca poti sa le combini in asa fel in cat sa devina si mai puternice impreuna? Iata cateva exemple de ingrediente active ce pot fi combinate pentru rezultate optime!

 

  • Vitamine C & Vitamina E - avand o actiune complementara, vitamina C si vitamina E devin mai puternice atunci cand sunt aplicate impreuna.

  • Acidul salicilic (BHA) & Niacinamida: acidul salicilic este cunoscut pentru proprietatile antimicrobiene si antiinflamatoare si este folosit in tratamentul eruptiilor acneice si porilor dilatati. Dar efectul sau puternic exfoliant poate cauza iritatii si uscarea pielii, de aceea se recomanda folosira si unui produs cu niacinamida (Vitamina B3) care are efect antiinflamator si calmant.

  • Protectia solara (SPF) & Vitamina C: ecranul solar impiedica oxidarea vitaminei C iar vitamina C, datorita proprietatilor antioxidante, sporeste efectul de protectie a ecranului solar.

 

  • Acidul hialuronic & Retinolul - Retinolul poate fi iritant in anumite cazuri, de aceea este indicat sa aplicam si o crema cu acid hialuronic (dupa 10 minute de la aplicarea Retinolului). Acidul hialuronic ajuta la hidratarea si calmarea pielii si evita aparitia iritatiilor si rosetii ce pot fi provocate de Retinol.

 

  • AHA & BHA - o combinatie excelenta pentru o curatare profunda a porilor si exfoliere eficienta.Nu uitati ca trebuie sa asteptati 10 minute  inainte de a trece la produsul urmator pentru a permite produsele sa penetreze in piele.

 


Aveti nevoie de ajutor pentru a gasi ingredientele potrivite? Ne puteti contacta pe adresa de email: contact@skin-rp.ro sau pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/skinrp/