Ce produs de curatare aleg in functie de tipul meu de ten?

Curatarea pielii este un pas esential in orice program de ingrijire a tenului, pentru o inlaturare corecta a machiajului, a impuritatilor si a substantelor poluante ce se acumuleaza in timpul zilei. O curatare corecta a tenului poate evita aparitia acneei, a deshidratarii si a sensibilizarii tenului. In plus, acest pas va permite produselor de ingrijire aplicate sa patrunda mai bine in piele. Cum alegem produsul de curatare in functie de tipul de ten?

 

 

Apa micelara

Potrivit pentru: toate tipurile de ten

Acest tip de demachiant pe baza de apa si surfactanti poate fi o optiune buna daca preferati sa inlaturati machiajul folosind dischete demachiante. Se recomanda totusi sa limpeziti tenul dupa folosirea apei micelare pentru a nu lasa agenti surfactanti pe piele. Chiar daca este cunoscuta pentru indepartarea rapida a machiajului, curatarea cu apa micelara nu este suficienta si se recomanda folosirea unui alt tip de cleanser, mai eficient, pentru a indeparta toate impuritatile. Nu usuca pielea.


 

Gel de curatare

Potrivit pentru: tenul normal, mixt sau gras

Pentru o curatare delicata care lasa pielea hidratata, alegeti un gel de curatare cu o formula lejera, ce va indeparta usor machiajul si va curata in profunzime porii. De obicei gelul de curatare contine ingrediente hidratante.

 

 

 

 


Spuma de curatare

Potrivit pentru: tenul mixt sau gras, predispus la acnee

O spuma de curatare cu o formula lejera indeparteaza majoritatea tipurilor de machiaj, curata bine dar delicat tenul, lasand o piele catifelata. Poate usca pielea mai mult decat gelul de curatare.

 

 

 

 

 

 

Demachiant pe baza de ulei

Potrivit pentru: toate tipurile de ten

Alegeti un demachiant pe baza de ulei ca un pre-cleanser daca folositi mult makeup sau daca doriti sa efectuati o curatare dubla a tenului (double cleansing). Folositi mai intai demachiantul pe baza de ulei, apoi continuati cu un produs de curatare sub forma de gel, crema sau lotiune.


 

 

 

Produse de curatare sub forma de crema sau lotiune

Potrivit pentru: tenul normal, uscat, foarte uscat si sensibil

Daca aveti nevoie de un produs de curatare care sa nu usuce pielea, alegeti o crema sau o lotiune de curatare. Textura sa matasoasa hidrateaza pielea in timp ce o curata si indeparteaza majoritatea tipurilor de machiaj dar daca folositi machiaj waterproof, va fi necesar sa mai curatati o data tenul. Aplicati-l pe fata cu miscari circulare si indepartati-l delicat fara a trage de piele. Este ideal in sezonul rece si nu este recomandat tenului gras sau predispus la acnee.


Servetele demachiante

Potrivit pentru: toate tipurile de ten

Servetelele demachiante pot fi foarte practice daca mergeti la sala, sunteti in deplasare sau aveti nevoie de o curatare rapida fara apa dar nu ar trebui sa inlocuiasca o rutina obisnuita de curatare a tenului. Ele sunt un pre-cleanser si curata doar in suprafata. Aveti grija sa nu trageti de piele cand le folositi pentru ca asta poate cauza imbatranirea prematura a pielii. In plus, o mare parte din ele contin alcool, ceea ce poate usca tenul.



Sapunul

Potrivit pentru: nimeni!

Sapunurile curata in profunzime dar sunt prea agresive pentru ten si pot cauza o uscare excesiva a pielii, iritatii si roseata. Majoritatea sapunurilor au un pH ridicat ceea ce afecteaza bariera naturala a pielii.
 

 

Curatarea dubla a tenului

Potrivit pentru: tenul normal, mixt si gras.
Nu se recomanda tenului uscat sau sensibil.
Primul pas va elimina numai murdaria de suprafata, iar al doilea va cuata porii, eliminand orice urma de sebum, murdarie sau machiaj. Aceasta inseamna, de asemenea, ca urmatoarele produse de ingrijire vor penetra mai bine in piele.
 
Cum ? Incepeti cu un ulei de curatare sau un lapte demachiant, care va dizolva machiajul, cremele de protectie solara, substantele poluante si sebumul de pe suprafata pielii. Apoi utilizati un produs de curatare pe baza de apa (gel sau spuma), care va elimina transpiratia sau orice alte impuritati. Daca nu aveti ulei de curatare, puteti sa folositi de doua ori acelasi produs.

Tips

  • Folositi intotdeauna apa calduta, dar niciodata prea fierbinte!
  • Masati pielea timp de un minut cu fiecare produs de curatare.

 

Vezi aici toate produsele de curatare a tenului.