Ingrijirea pielii din jurul ochilor : iata ce greseli nu trebuie sa faci !

Pielea din jurul ochilor este mai subtire si mai sensibila decat alte zone ale corpului. Ridurile apar mai intai in jurul ochilor, sub forma unor linii fine, de aceea este indicat sa folosim produse create special pentru aceasta zona si sa invatam cum sa o ingrijim. Dr. Daniela Taher, medic dermatolog, ne invata ce greseli trebuie sa evitam pentru a pastra o privire tanara.

 

1. Va frecati ochii
Aveti obiceiul de a va freca somnul din ochi atunci cand va treziti? Aceasta actiune poate provoca o multime de daune nu numai zonei din jurul ochilor, ci si ochilor insisi. Actiunea de frecare a ochilor intinde pielea sensibila din jurul ochilor ceea ce poate cauza linii fine. Frecarea prea tare poate chiar rupe vasele de sange din jurul ochilor, contribuind la cearcane. Si in ceea ce priveste ochii insisi? Frecarea poate provoca infectii daca nu aveti mainile curate sau chiar va poate deteriora vederea.

 

2. Nu purtati ochelari sau nu aplicati SPF in jurul ochilor zilnic
Probabil ca purtati ochelari de soare vara, dar daca nu purtati ochelari de soare ori de cate ori aveti o expunere prelungita la soare, va puteti deteriora zona ochilor. Deoarece pielea din jurul ochilor este mai subtire decat pielea din alte zone ale corpului, se poate arde mai usor daca nu este protejata corespunzator. Si, dupa cum stim, o expunere neprotejata la soare poate cauza riduri premature si chiar cancer de piele, asa ca nu uitati de ochelari (protectie UV 100%) sau de crema cu protectie solara!

 

3. Nu aplicati corect crema pentru contur de ochi
Aplicati zilnic o crema de ochi si / sau un concealer ? Trebuie sa-l aplicati corect pentru ca zona din jurul ochilor este foarte sensibila. Ca sa ramane mai ferma si fara riduri, trebuie sa folositi miscari delicate. In loc sa masati produsele in pielea din jurul ochilor, folositi mai degraba o miscare de tamponare usoara. De asemenea, asigurati-va ca folositi degetul inelar atunci cand aplicati produsele. Are cea mai delicata atingere.

 

4. Nu va demachiati inainte de culcare
Daca dormiti in mod regulat fara sa va demachiati, s-ar putea sa va confruntati cu cateva probleme. Acest lucru poate provoca imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor, deoarece pielii nu i se ofera o sansa de a se reface in timpul noptii. Chiar daca purtati doar rimel faptul de a nu-l indeparta poate fi daunator: produsul poate fi frecat in ochi, provocand iritatii; sau poate infunda foliculii mici si glandele lacrimale din ochi, provocand infectii. Asadar, asigurati-va ca va indepartati intotdeauna machiajul inainte de a merge la culcare.



5. Nu va demachiati cum trebuie
Indepartarea machiajului este o alta data in care deseori nu ne dam seama ca tragem prea mult de pielea din jurul ochilor. In loc sa apasati si sa frecati pentru a indeparta tot machiajul, exista cateva alte modalitati de a elimina mai usor machiajul ochilor si de a preveni in acest fel ridurile premature. Primul este sa inmuiati un tampon de bumbac cu demachiant si sa il tineti pe ochii inchisi timp de 10 secunde. Aveti rabdare, asta va va ajuta sa curatati pielea fara sa trageti de ea. O alta optiune este sa inmuiati betisoare de urechi in demachiant si sa le rulati/rostogoloti pe machiaj.

 

Iata ce ingrediente trebuie sa contina o crema de ochi pentru rezultate optime:

Vezi aici toate produse pentru conturul ochilor.