Totul despre pielea lasata: cauze, prevenire si tratament

Din ce cauza apare pielea lasata?

Pielea lasata poate sa apara din mai multe motive: imbatranirea intrinseca a pielii, expunerea prelungita la soare fara protectie sau o pierdere in greutate brusca si excesiva. De altfel, pielea flasca apare si din cauza resorbtiei osoase si atrofiei grasimii la nivelul fetei, odata cu inaintarea in varsta.

Cum prevenim aparitia pielii lasate?
Ca sa ne ferim de aparitia pielii lasate trebuie:
  • se aplicam un ecran solar tot timpul anului. Daca alegem unul cu proprietati anti-age este si mai bine
  • sa mergem regulat la dentist, la fiecare 6 luni, pentru a preveni resorbtia osului alveolar
  • sa avem un aport adecvat de vitamina D pentru a pastra arhitectura oaselor fetei (citeste aici despre cata vitamina D trebuie sa consumam)
  • sa evitam dietele de tip yo-yo si sa pierderile in greutate prea rapide. De exemplu, si o slabire de 3-5 kg intr-un interval de 2-3 luni poate duce la aparitia pielii flasce, mai ales dupa varsta de 35 ani.
Cum tratam pielea lasata?
Pentru a trata laxitatea cutanata trebuie sa integram aceste 3 ingrediente active in rutina noastra de ingrijire a pielii:
  • Retinolul
  • Peptidele
  • DMAE (Dimethylethanolamina)

Un tratament cu DMAE are rezultate rapide ce apar dupa primele zile de utilizare mai ales in zona gatului si ochilor si la persoanele care au o piele cu textura fina. 
Pentru rezultate si mai bune, combinati o crema cu DMAE cu una cu acid hialuronic pentru un efect de plumping imediat.

Vezi acest produs cu DMAE de la Sesderma:


Pentru un efect maxim se recomanda aceasta schema de tratament: o crema de baza cu Retinol, la care este recomandat sa adaugam o crema cu peptide, acid hialuronic sau DMAE. Efectul este treptat si se vede cel mai bine dupa 4 luni de utilizare.


Vezi aici creme cu Retinol:

 



Vezi aici creme cu peptide:



Ca proceduri ce se pot executa in cabinetul medicului dermatolog recomandam peeling-uri combinate cu proceduri de bio-revitalizare cu peptide si DMAE, pentru persoanele tinere. Pentru un nivel de laxitate avansat, se recomanda sedinte de radiofrecventa fractionata Rezultatele sunt imediate, cu o sedinta la 3 saptamani si una de intretinere la 6 luni.